Kik vagyunk?

Nagymarosi Ütősök » Kik vagyunk?

Kik vagyunk?

 

A z együttes 2010-ben alalkult, tagjai a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (NKKÁIAMI) növendékei, 2010-ben álltak együtt először színpadon a helyi Művelődési házban tartott karácsonyi ünnepségen. Másfél évvel később, 2012. nyarán rendezett jótékonysági koncerten befolyt adományokból vásárolták első hangszereiket Egerből, amelyek azóta is a fellépések nélkülözhetetlen motorjai.

 

Az új dallamhangszereknek köszönhetően lehetőség nyílt több tanulót bevonni a kamarazenélésbe. Egyre összetettebb és gazdagabb hangzásvilágú szerzeményeket tudtak elsajátítani. Főként a gyerekek lelkesedésének köszönhetően a felkérések száma és a tanszak hangszerparkja évről évre gyarapodik. 

A 2023. tavaszán rendezett Országos Ütőhangszeres Kamaraversenyen különdíjat nyertek és ugyanebben az évben ünnepelték fennállásuk 100., jubileumi kamaraelőadását. Munkájuk és eredményeik elismeréseképpen Nagymaros városa 2021-ben a Nagymaros Ifjúságáért díjat adományozta az együttes vezetőjének.

 

Az együttes több, mint egy tucat városban vendégszerepelt már – többek között Nagymaros testvérvárosában, a németországi Grevesmühlenben is. Közös koncertet adtak a Dunakanyar Fúvósegyüttessel, játszottak továbbá a Budapesti Német Iskola dobcsapatával karöltve a Nemzetközi Lions Club gálaestjén, valamint a Német Gazdasági Bálon. A Klebelsberg Központ rendezvényeinek és állami ünnepségek rendszeres szereplői.

Néhány koncerthelyszín a teljesség igénye nélkül: Müpa, BM Duna Palota, Pesti Vigadó, Olasz Kultúrintézet, Petőfi Irodalmi Múzeum, Eötvös10, ELTE Gömb Aula, és a Grassalkovich-kastély Hatvanban.

 

 

Repertoárjuk könnyűzenei slágereket, dzsessz-sztenderdeket, filmzenéket, továbbá magyar dalfeldolgozásokat tartalmaz ütőzenekari hangszerelésben.

A 2018-ban megjelent CD lemez bemutatójára egy egyhetes németországi vendégszereplés keretében került sor Nagymaros testvérvárosában, Grevesmühlenben, az Északi-tenger közelében.

 

A zenekar tagjai

Oláh Norbert

művészeti vezető

Bálint András

Balogh-Reményi Kinga

Demeter Loránd Mihály

Féja András

Gável Márton

 

Halupka Mihály

Heinczinger Zsombor Balázs

Jaics Dávid Benedek

Kovács Márton

Kovács Máté

Nagy Csongor

Papp Árpád

Ribai András

Tóth Ákos

Vas Bulcsú

Vas Kende

Támogasson minket!

Közvetlenül

A Nagymarosi Iskoláért Alapítvány számára juttatott banki átutalással a
66000114-16001206
bankszámlaszámra.
Közlemény: ütőegyüttes támogatására

Vásárlással

Vásárolja meg albumunkat, amelyet 2018-ban készítettünk a méltán híres Pannónia Stúdióban!

Meghívással

Hívjon el minket egy fellépésre! Mi örömmel megyünk, a támogatás mértéke az Ön lehetőségein múlik.

Írjon nekünk

9 + 13 =

Copyright (c) 2019 Nagymarosi Iskoláért Alapítvány

design: kovacs.pm