Kik vagyunk?

Nagymarosi Ütősök » Kik vagyunk?

Kik vagyunk?

 

A zenekar tagjai a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (NKKÁIAMI) aktív ütőhangszeres növendékei. 2010-ben álltak együtt először színpadon a helyi Művelődési házban tartott karácsonyi ünnepségen (Csillagváró), amin a Jingle Bells-t adták elő. Másfél évvel később, 2012. nyarán rendezett jótékonysági koncerten befolyt adományokból egy házi készítésű marimbát és egy pedálos metalofont sikerült venni Egerből, amelyek azóta is a szereplések nélkülözhetetlen motorjai.

 

Az új dallamhangszereknek köszönhetően lehetőség nyílt több tanulót bevonni a kamarazenélésbe. Egyre összetettebb és gazdagabb hangzásvilágú szerzeményeket tudtak elsajátítani. Főként a gyerekek lelkesedésének köszönhetően a felkérések száma és a tanszak hangszerparkja évről évre gyarapodik. Többször zenéltek már a fővárosban, például az előkelő Duna Palotában, illetve a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol élőben forgatott a televízió. A KLIK központi karácsonyi rendezvényére immáron három, egymást követő esztendőben kaptak meghívást, és 2019-ben az EMMI gálaestjén is hangos sikert arattak a Művészetek Palotájában (MÜPA).

 

Nagymaros város rendezvényeinek állandó fellépői, emellett visszajáró vendégei a Veresegyházi Medveotthonnak, valamint a Püspökhatvani Rétesfesztiválnak. Játszottak a Dunakanyar Fúvósegyüttessel közösen, továbbá a Budapesti Német Iskola dobcsapatával karöltve a nagy presztízsű Olasz Kultúrintézetben, a Nemzetközi Lions Club gálaestjén és a méltán híres Pesti Vigadóban, a Német Gazdasági Bálon.

Eddigi fellépéseik helyszíne a teljesség igénye nélkül: Kismaros, Nógrádsáp, Püspökszilágy, Szob, Törökbálint, Vác, Budapest, Grevesmühlen.

 

Repertoárjuk leginkább könnyűzenei slágereket és jazz-sztenderdeket tartalmaz ütőzenekari hangszerelésben.

A 2018-ban megjelent CD lemez bemutatójára egy egyhetes németországi vendégszereplés keretében került sor Nagymaros testvérvárosában, Grevesmühlenben, az Északi-tenger közelében.

 

A zenekar tagjai

Oláh Norbert

művészeti vezető

Bálint András

Czilik Ede

Féja András

Gaszner Ákos

Gável Márton

Halupka Mihály

Hamvas Lőrinc

Horváth Ágnes

Jaics Dávid

Kovács Márton

Kovács Máté

Nagy Csongor

Orr Endre

Papp Árpád

Ribai András

Solti Gergely

Squor Marcell

Vas Bulcsú

Vas Kende

 

Támogasson minket!

Közvetlenül

A Nagymarosi Iskoláért Alapítvány számára juttatott banki átutalással a
66000114-16001206
bankszámlaszámra.
Közlemény: ütőegyüttes támogatására

Vásárlással

Vásárolja meg albumunkat, amelyet 2018-ban készítettünk a méltán híres Pannónia Stúdióban!

Meghívással

Hívjon el minket egy fellépésre! Mi örömmel megyünk, a támogatás mértéke az Ön lehetőségein múlik.

Írjon nekünk

6 + 2 =

Copyright (c) 2019 Nagymarosi Iskoláért Alapítvány

design: kovacs.pm